9 tips voor de beste affirmaties

9 tips voor de beste affirmaties

Wat zijn affirmaties?

In mijn vorige BLOG noemde ik het al. Affirmaties zijn positieve zinnen die je tegen jezelf zegt waardoor je een positief gevoel krijgt. En als je ze lang genoeg herhaalt, dan zal je onderbewuste het gaan geloven en zul je ernaar gaan handelen.

#1: Affirmaties zijn kort

Affirmaties zijn kort. Korte zinnen blijven beter hangen in je onderbewuste. Voel het verschil maar eens. “Ik ben goed in het opvoeden van kinderen omdat ik van mijn kinderen houd en ze al het beste gun”. Of “Ik ben een goede moeder/vader”. De laatste toch? Die zal veel beter beklijven.

#2: Ze zijn positief

Als je je goed wilt voelen zul je positieve affirmaties moeten maken. Gebruik daarbij woorden die voor jou positief voelen. Woorden die voor jou een positieve waarde hebben.

#3: Het woord NIET staat er NIET in

Jouw onderbewuste is ongevoelig voor het woord NIET. Dus als je zegt: “Ik voel me niet slecht”. Dan zeg je eigenlijk tegen jezelf: “ik voel me slecht”. Zeg in plaats daarvan: “ik voel me goed!”.

#4: Maak je affirmaties zelf

Leen geen affirmaties van andere mensen. Maak ze zelf. Zo zorg je ervoor dat je je eigen woorden gebruikt. Woorden die het beste bij je passen. Dan klopt het voor jou. Dan komt het overeen met wie jij bent. Op die manier zullen ze beter voor je werken. Je kunt je laten inspireren door anderen, maar zorg dat je uiteindelijk je eigen affirmaties maakt.

#5: Voel je affirmaties

Spreek je affirmaties uit met gevoel! Laat ze vanuit je tenen komen. Dus niet monotoon: “ik ben een goede vader” maar met intonatie en klemtoon “ÍK ben een GÓEDE váder!”. Lastig om te typen, maar ik denk dat je me wel snapt. Bal desnoods je vuisten. Zelf doe ik het graag voor de spiegel. Met een zelfverzekerde blik in mijn ogen kijk ik mezelf aan.

#6: Affirmaties voor je zintuigen

Ben jij visueel ingesteld? Of auditief? Het maakt veel uit. Als je visueel bent ingesteld kun je er een tekening bij maken. Als je auditief bent kunt je de affirmaties inspreken op je telefoon en er naar luisteren. Speel met de manier waarop je ze uitvoert en ontdek wat voor jou het beste werkt.

#7: De kracht van herhaling

Een affirmatie één keer opdreunen werkt niet. Het is een kwestie van herhaling. Herhaal je affirmaties dagelijks. Per dag zeg je ze minimaal 10x tegen jezelf. Kies zelf hoe je dit doet. Alles achterelkaar, of ’s ochtends na het opstaan en ’s avonds voor het naar bed gaan.

#8: Kies het juiste tijdstip

Affirmaties werken het beste voor je gaat slapen en vlak nadat je opstaat. Je onderbewuste is dan het meest ontvankelijk voor affirmaties.

#9: Focus je op één bepaalde affirmatie

Ga niet gelijk 10 affirmaties door elkaar gebruiken. Maak iedere periode een nieuwe affirmatie. Gebruik bijvoorbeeld één maand lang één specifieke affirmatie.

Dit waren mijn 9 tips! Nu is het jouw beurt. Ga aan de slag en laat me je resultaten weten!

GRATIS videotraining: ONTDEK JE PASSIE

Ben jij ook op zoek naar je passie? Maar vind je het moeilijk om je passie te vinden? Dan heb ik goed nieuws voor je. Binnenkort komt de videotraining “Ontdek je passie” weer beschikbaar. Meld je NU aan voor de wachtlijst, en je bent de eerste die het hoort als de video-training beschikbaar is. DOOR HIER TE KLIKKEN

Enjoy life!

Handtekening-Marcel-klein

0 Comments