5 blunders van gepassioneerde mensen

5 blunders van gepassioneerde mensen

In dit BLOG gaf ik je de 7 eigenschappen van gepassioneerde mensen. Het gepassioneerd bezig zijn met iets wat je raakt, waar je je talent in kwijt kunt en wat energie geeft is een geweldig iets. Vandaag deel ik 5 valkuilen met je. Volledig uit eigen ervaring. De kern van het verhaal: BALANS!

#1: Te hard werken

Wanneer je gepassioneerd bezig bent vergeet je de tijd. Je begint ’s ochtends vroeg en werkt de hele dag door. Nieuwe ideeën uitwerken, de lopende zaken, administratie. Wanneer je je passie kwijt kunt in een vaste baan dan bestaat de kans dat je thuis lekker doorwerkt. Voor je het weet is de dag voorbij. Het is natuurlijk geweldig als je zo met je passie bezig kunt zijn en ik help je graag die passie te vinden. MAAR let er op dat je ook ontspant. Plan tijd in voor nietsdoen, een weekendje weg, een avondje in de kroeg of wat jij maar leuk vindt.

#2: Te positief

Vanuit passie benader je altijd alles vanuit positiviteit. En dat is ook nodig om vooruit te gaan! Dus als je positief bent; houd dat vooral vast. Zorg echter wel voor een gezonde realistische blik zo nu en dan. Zorg dat je regelmatig vanaf een afstandje naar je prestaties en ideeën kijkt. Misschien heb je een partner die je kan helpen met beide benen op de grond te blijven staan.

#3: Aandacht voor de omgeving verliezen

Super focus! Dat is wat je krijgt als vanuit passie aan iets werkt of met iets bezig bent. Een geweldig gevoel. Je presteert en bereikt heel veel in korte tijd. Het risico van deze focus is dat je de aandacht voor je omgeving verliest. Je gezin verdient ook aandacht. Je sociale contacten zijn belangrijk. Deze mensen geven je immers ook weer de nodige ontspanning, feedback en warmte.

#4: Alles zelf willen doen

Ja hoor. Been there, done that. Alles zelf onder controle willen houden. Daar ben ik sinds een tijdje vanaf gestapt. Het is op een gegeven moment niet meer te doen! Ik heb zoveel meer tijd voor de echt waardevolle dingen in het leven. Meer tijd voor mijn omgeving, meer tijd voor mezelf. Okay, het is altijd even spannend als ik iets uit handen geef. Gaat het goed? Kan die persoon het aan? Doet die persoon het naar mijn wensen? Als je het durft los te laten en deze personen het vertrouwen geeft dan gaat het JUIST beter. Natuurlijk moet je met betrouwbare mensen in zee gaan op sommige vlakken. Als je bijvoorbeeld financiële zaken uitbesteedt. Maar dat is het dubbel en dwars waard!

#5: Niet luisteren naar anderen

Tot slot is het heel belangrijk om open te blijven staan voor ideeën van buitenaf. Ik adviseer iedereen om toch vooral zijn/haar eigen koers te varen. Jouw passie, jouw missie, die ken je zelf het beste. Toch hebben jouw familie en vrienden het beste met je voor. Wie weet hebben ze je iets waardevols te vertellen of willen ze je voor een fout behoeden. Mijn tip: Luister naar alles wat je omgeving je te vertellen heeft, laat het op je inwerken en kijk of het past in jouw visie. Kun je vanuit je gevoel, je hart hier iets mee? Voelt het niet goed of oprecht? Zet het dan liefdevol aan de kant. Maar is het een geweldig idee of een waarschuwing voor een fout die je bijna had gemaakt laat die persoon dan ook weten hoeveel je zijn/haar adviezen waardeert.

Wat zijn jouw meest gemaakte blunders?

Laat me hieronder weten of jij nog aanvullingen hebt. Zo kunnen we vanelkaar leren! Ik ben benieuwd naar je reactie!

Enjoy life!

Handtekening-Marcel-klein

0 Comments