Mijn grootste succes van 2016

Mijn grootste succes van 2016

Het mag nog net. Vind ik… ;-). Even terugblikken op 2016 terwijl ik alweer midden in 2017 sta. Wat heb ik in het afgelopen jaar bereikt? In december, tijdens de kerstperiode heb ik alles weer eens op een rijtje gezet.

Wat waren mijn plannen?

Voor 2016 had ik grootse plannen met mijn bedrijf. Mijn bedrijf zou de focus krijgen. En dat is ook gebeurd! Jullie waren er getuige van! Ik heb alles uit de kast getrokken om mijn bedrijf op de kaart te zetten.

E-Book

Mijn E-book van Dubio naar Droombaan was een groot succes. Het is inmiddels meer dan 200x gedownload sinds de lancering.

Video-training

De video-training “Ontdek je Passie” was ook een mooi product om te maken. Ik heb veel leuke reacties hierop gekregen. Meer dan 100 mensen hebben er gebruik van gemaakt.

Facebook Live

Een ander experiment was Facebook Live. Ondanks dat ik het leuk vind om te doen, en ik berichten kreeg van mensen die het bekeken, kwam er geen interactie op gang. Facebook Live staat of valt met interactie. Zonder interactie kan ik net zo goed een Youtube Video opnemen en deze plaatsen. Dit terwijl ik juist graag live interactie met mijn doelgroep heb. Dus Facebook Live is geschrapt. Tenzij ik iets leuks te melden heb en dat gelijk met jullie wil delen.

En natuurlijk mijn klanten

De successen met klanten waren ook geweldig om mee te maken. Wat heb ik genoten van de resultaten uit de programma’s. Daar doe je het dan toch voor. Bedankt allemaal voor jullie openheid en toewijding aan jullie toekomst.

Het grootste succes van 2016 bleek persoonlijk

Al deze dingen waren geweldig om te doen. En TOCH bleek het grootste succes zich op persoonlijk vlak te onthullen.

IK-JIJ-WIJ-methode

In 2016 kwam ik Ina Meijer-van Rhee tegen. Zij is eigenaar van Bureau Ik Jij Wij. We raakten aan de praat en er was gelijk een klik. Ze vertelde me over haar methode van coaching en ik was helemaal geboeid. Ergens in mijn vorige BLOGS heb ik al eens genoemd dat ik contact wilde leren maken met mijn innerlijke kind. Het gekwetste kind van vroeger dat gepest is en mij in mijn huidige leven soms nog steeds kon blokkeren. Situaties die lijken op situaties van 35 jaar terug, brachten mij terug in dat gevoel. Dit gebeurt terwijl er totaal geen aanleiding meer toe is.

De coaching (mijn persoonlijke beschrijving)

Ik besloot me te laten coachen door Ina. Dat was het beste besluit wat ik in de afgelopen jaren heb genomen. De coaching bestaat eruit (na een hele uitgebreide intake en uitleg over intermenselijke communicatie) dat ik samen met Ina mijn jeugd ben doorgelopen.

Linker en rechter hersenhelft in balans

Terwijl we alle pijnlijke gebeurtenissen van vroeger nog een keer de revue lieten passeren tikte Ina me op mijn schouders. Links-rechts-links-rechts. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de linker en rechter hersenhelft in balans komen.

Linker hersenhelft

De linker hersenhelft heeft een rationele functie. Hiermee bedenken we oplossingen voor problemen. Pragmatische zaken. In deze hersenhelft heb ik al jaren geleden bedacht dat mijn verleden geen invloed heeft op het heden.

Rechter hersenhelft

De rechter hersenhelft bevat je creativiteit en gevoel. En daar zat hem de kneep. Gevoelsmatig heb ik het nooit verwerkt. Door het tikken op de schouders worden tijdens de coaching de beide hersenhelften geactiveerd. En hiermee maken ze ook contact met elkaar. Op deze manier krijgt het gevoel de ruimte om het verleden te verwerken en te accepteren.

Ina vult hierop aan:

Wij hebben zo lang we leven van alles meegemaakt. Al dan niet bewust, al dan niet voor ons bestemd. Deze ervaringen hebben we van jongs af aan opgeslagen in onze interne database. Soms klopte onze eigen uitleg, maar soms was onze eigen uitleg ook helemaal fout. Een kind heeft soms even wat meer nodig dan wat veel ouders op dat moment kunnen geven.

Alle herinneringen hebben we al dan niet bewust opgeslagen in ons kinderbewustzijn. Al deze ervaringen van vroeger vormen ons besturingsmechanisme. Niet altijd is dit het optimale besturingssysteem. Er zitten vaak veel bugs in, want je hebt de situatie uitgelegd op de leeftijd van wie jij toentertijd was.

Het gevolg

Plotseling je zomaar afgewezen voelen, er niet toe doen, boos, verdrietig, stilvallen, willen winnen etc.

De helpende werking van onze overtuigingen willen we behouden maar de belemmerende emoties willen we niet. Al deze overtuigingen hebben ons gemaakt tot wie we nu zijn, daarom neutraliseren we deze en halen we ze niet weg

Wat wij gedaan hebben

Ik heb met jou gekeken wat jou belemmerde. Heb dit samen met jou in kaart gebracht. Gekeken wat jij vroeger als jongetje nodig had gehad, dit geheeld zodat de volwassen Marcel nu meestal aan het stuur zit. Jouw innerlijke kind heb je veilig laten opgroeien.

Het resultaat is verbluffend

Het effect op mijn dagelijks leven is groot. Enkele voordelen die ik al een paar maanden mag ervaren zijn:
-Ontspannen
-Geen hyperventilatie meer
-Minder stress
-Minder tot geen behoefte aan roken (buiten feestjes om 😉 ).

Wat de grootste winst is, is dat kritiek mij veel minder raakt. Ik ga er anders mee om. Ik reageer er anders op. Ik heb niet meer die drang om mezelf te moeten verantwoorden, te bewijzen. Take it or leave it… This is me. Ik dacht dat ik daar al redelijk ver in was gegroeid, maar dit is toch wel even van een heel andere orde.

Effect op mijn ondernemerschap

Dit heeft tevens ook weer zijn effect op mijn ondernemerschap. Het brengt mij meer balans. Ik kan er nu ook vanaf een afstand naar kijken. Ik kan het meer loslaten. Ik sta er ontspannen in.

Mooie dingen

Sinds de coaching gebeuren er hele waardevolle dingen in mijn leven. Ik sta meer in contact met mezelf en merk dat dit ook zijn effect heeft in de relaties met mensen om mij heen. Ik kom ook nieuwe mensen tegen. 2017 gaat voor mij een interessant jaar worden. Ik wens iedereen een prachtig jaar toe!

Tot zover mijn grootste succes van 2016. Wat is jouw grootste succes? Vertel het mij hieronder in een reactie. Ik ben heel benieuwd!

Enjoy life!

Handtekening-Marcel-klein

0 Comments